Första uppdraget – Dansbandet


Mitt första kneg som organisationskaoskonsult har varit med dansbandet Göranz Brotherz. Dansbandet har gått lite knackigt de senaste åren, dansbandshysterin har avtagit för deras del och deras produktionsbolag kallade in mig. Så jag tog min lilla röda och körde till grabbarna.
Jag hann bara gå in genom dörren så började de spela sina dansbandslåtar (Viveka, jag vill trycka min arm mot din osv.) och jag fick värja mig och skrika: Nej, nej jag vill inte höra! Och de blev jättebesvikna.
Under tre dagar har jag lärt dem om arbetslivets villkor och gjort en mindre omorganisation i bandet.
Pelle som är gitarrist och trivdes med det, får börja spela klarinett. Pille som är trummis ska i fortsättningen vara bandets sångare. (Det låter extremt hemskt!) Palle som sjöng lagom smetigt o var bandets sångare blir gitarrist. Jag har anmält honom till en nybörjarkurs på ABF.
Det här var ingen smärtfri prozezz prezis… för mig. De har sjungit o skrålat för att visa mig vilket bra dansband de är o att min omorganisation var dålig. Så öronen är fulla av Leende gulbruna  öron o Du ringde från Högdalen (där blev jag lite berörd faktiskt).
Nu kan världen pusta ut Om du min enda bloggläsare är lite smart i kolan 🤪 har du nog räknat ut att produktionsbolaget vill göra sig av med Göranz Brotherz. Och efter min insats är det stensäkert att världen snart slipper deras slippriga  4/4-takt med tydlig baktakt och att produktionsbolaget kan bryta sitt kontrakt.
Som den socialmediavarelse jag är, delar jag som vanligt min kunskap (och för att få ett nytt uppdrag såklart! Men inga fler dansband tack.)
Så här vilsna såg de ut efter att jag omorganiserat dem.☂☂☂☂☂☂puss

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.